Corvette Action Center - The ultimate online hub of Corvette news and information! Click here to go to the Corvette Forums!


Supporting Vendors / Dealers - Supporting Membership - Advertising Information - Corvette Amazon Shop
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    So. Cal.
    Posts
    18
    Corvette(s)
    '08 coupe, Z51, 3LT, NPP

    Default Car won't start at times

    Lately there's been a few times when my car refuses to start. I get nothing. No clicking, nothing. All the accessories still work. I replaced the battery 2 days ago as it was going and thought that would cure the problem. But today, I went to lunch and when I got in to go back to work, it would not start. Each time, I wait a few minutes, and the car then starts. This last time I had to wait 20 minutes before it would start back up.

    As it stands now, I never know if the car will start at any given time. What could be the cause of this? It's an 08 coupe with manual transmission.
    '08 coupe, 3LT, Z51, NPP

  2. #2
    Technical Writer for Internet & Print Media
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Southern California
    Posts
    6,519
    Corvette(s)
    71 95 04 12

    Default

    Is the car out of warranty?
    Hib Halverson

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    So. Cal.
    Posts
    18
    Corvette(s)
    '08 coupe, Z51, 3LT, NPP

    Default

    Hi Hib,
    Yes it is by 2 months! You probably don't remember but we met some years back at Jim Van Dorn's shop in the desert. Your purple (Barney) ZR1 was there because it had broken down on a dyno run I believe.

    It 's the Peter principle at work. I have had 6 Vettes and this is the first time I didn't go for an extended warranty. It figures.
    '08 coupe, 3LT, Z51, NPP

  4. #4
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    So. Cal.
    Posts
    18
    Corvette(s)
    '08 coupe, Z51, 3LT, NPP

    Default

    Took the car to the dealer and they were able to duplicate the problem but could not find its cause. There were no codes but they did notice on the one time it would not start that there was no voltage going to the starter.

    That was a week ago and the car started each time until today. Went to my brother's house and when I went to leave the car would not start. He lives on a hill so I was able to start the car by popping the clutch.

    I've never had the RCDLR reprogrammed. Not sure if that would help at all. I do notice a whirring or something like a small fan sound by the push button when I press it in on instances when the car won't start. I don't hear it when the car starts.

    Anybody suggest where I can take the car in SO. Cal, preferably Orange County where I can take it? The car is my everyday driver so I REALLY need to get this solved or I will have to dump the car.
    '08 coupe, 3LT, Z51, NPP

  5. #5
    Member tim414's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    North Texas
    Posts
    355
    Corvette(s)
    2010 '427' Z06 JetStream Blue

    Default

    Quote Originally Posted by mmorse View Post
    Took the car to the dealer and they were able to duplicate the problem but could not find its cause. There were no codes but they did notice on the one time it would not start that there was no voltage going to the starter.

    That was a week ago and the car started each time until today. Went to my brother's house and when I went to leave the car would not start. He lives on a hill so I was able to start the car by popping the clutch.

    I've never had the RCDLR reprogrammed. Not sure if that would help at all. I do notice a whirring or something like a small fan sound by the push button when I press it in on instances when the car won't start. I don't hear it when the car starts.

    Anybody suggest where I can take the car in SO. Cal, preferably Orange County where I can take it? The car is my everyday driver so I REALLY need to get this solved or I will have to dump the car.

    I have had this issue in BOTH my Vert and Z06....and everytime it's the fob....I move it out of my pocket (always happens when I have thick clothes on) and reposition it in cabin usually cup holder, wait 15 seconds and it cranks right up....hope this helps

  6. #6
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    So. Cal.
    Posts
    18
    Corvette(s)
    '08 coupe, Z51, 3LT, NPP

    Default

    Thanks for the reply but I had a bad starter. Replaced and all works fine now.
    '08 coupe, 3LT, Z51, NPP

Similar Threads

  1. 0-60 times
    By kingman in forum C5 Technical and Performance
    Replies: 11
    Last Post: 03-15-07, 07:13 AM
  2. New best times
    By yellow77 in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 8
    Last Post: 07-26-05, 03:31 PM
  3. 0-60 times
    By kingman in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 20
    Last Post: 04-17-05, 08:27 AM
  4. 88vette.hard start,start for couple minutes and die
    By JD-vette in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 16
    Last Post: 09-09-03, 07:39 PM
  5. Gtech Times VS Track Times
    By fasterthanu in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 2
    Last Post: 10-07-02, 12:35 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
© CORVETTE is a registered trademark of the General Motors Corporation & Chevrolet Motor Division.  Neither Chevrolet Motor Division nor any subsidiaries of GM© shall bear any responsibility for CorvetteActionCenter.com content, comments, or advertising. CorvetteActionCenter.com is independent from GM© and is not affiliated with, sponsored or supported by GM©.  Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended, or implied.  All Rights Reserved