• BOSE Amp fuse keeps blowing.
  • BOSE Amp fuse keeps blowing.
  • BOSE Amp fuse keeps blowing.
  • BOSE Amp fuse keeps blowing.

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2018
    Location
    England
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default BOSE Amp fuse keeps blowing.

    I'm new to the Corvette Action Centre Forum.
    I live in England and have a 2007 conv. I replaced the battery with a new Delco a few weeks ago, I had a minor spark when I connect the earth terminal.
    A few weeks later I was out driving the car and my partner put the radio on - it functioned normally as did the did the CD - but NO volume at all. Later I disconnected and reconnected the battery - same result - no sound.

    I contacted my UK NCRS Judging Chairman reported the problem and he suggested I look at the Amplifier fuse (no.31) in the engine compartment. I managed to pull out the 30a J style fuse and it was blown. I ordered a couple of 30a J style fuses online, and as before made sure that the ignition was off and inserted the new fuse - it blew straight away. The car has the Bose sound system.

    Any related comments or suggested course of action much appreciated.

    trevor65

  2. #2
    Moderator Toms007's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Southwest Kansas
    Posts
    5,997
    Post Thanks / Like
    Rides
    2

    Default

    First off, Trevor, Welcome to CAC! Can't really help you with the problem though. I've heard that sometimes, if you disconnect the wire from the amp and then plug it back in....basically doing a "hard reboot" that thiungs have started working. But it's just a guess on my part. Hopefully, someone else will drop in and offer more suggestions. Good luck and keep us posted.
    2007 Atomic Orange Coupe Cashmere/black interior

    2005 CruiseFest Attendee (Bowling Green, KY) 2007 CruiseFest Attendee (Colorado Springs, CO)
    2008 CruiseFest Attendee (Cleveland, OH)
    2010 Cruisefest Attendee(Effingham, IL)
    2011 CruiseFest Attendee(Effingham
    , IL)

    Formerly owned Corvettes: 1964 coupe, 1994 coupe, 2001 coupe



  3. #3
    New Member
    Join Date
    May 2018
    Location
    England
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Hi Toms007,
    Thanks for the comment...
    My current status with this is that I disconnected the battery removed the Bose Amp, inserted a new 30a J Style fuse and then reconnected the battery... I then removed the same fuse and checked it.. It was fine. My conclusion is that the amp has blown and I have sent it to a NCRS friend in Denver who has found a shop to repair the original PN 397 CONVERT Bose Amp. So, in about three weeks or so from now I'II have it back in the car.... and working!!
    Apparently it can be a case of electrolytic capacitor failure ...
    Trevor65

    Quote Originally Posted by Toms007 View Post
    First off, Trevor, Welcome to CAC! Can't really help you with the problem though. I've heard that sometimes, if you disconnect the wire from the amp and then plug it back in....basically doing a "hard reboot" that thiungs have started working. But it's just a guess on my part. Hopefully, someone else will drop in and offer more suggestions. Good luck and keep us posted.

  4. #4
    Moderator Toms007's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Southwest Kansas
    Posts
    5,997
    Post Thanks / Like
    Rides
    2

    Default

    Trevor, glad you got it figured out. Used to be a place that everyone sent their Bose stuff to, to get repaired...can't remember the name. But I had them rebuild all the speakers/amps in my 94 and the Head unit as well. Worked like new when I got it back. I hope yours works as well when you get it back.
    2007 Atomic Orange Coupe Cashmere/black interior

    2005 CruiseFest Attendee (Bowling Green, KY) 2007 CruiseFest Attendee (Colorado Springs, CO)
    2008 CruiseFest Attendee (Cleveland, OH)
    2010 Cruisefest Attendee(Effingham, IL)
    2011 CruiseFest Attendee(Effingham
    , IL)

    Formerly owned Corvettes: 1964 coupe, 1994 coupe, 2001 coupe



Similar Threads

  1. Help! Blowing CTSY/CLK Fuse on '84
    By dmbpettit in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 7
    Last Post: 08-30-17, 10:38 PM
  2. ac blower fan blowing fuse
    By phillipsweek13 in forum C4 General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 07-13-16, 05:51 PM
  3. Help! 30 amp fuse keeps blowing
    By mirrorman in forum C3 General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 10-11-09, 09:35 AM
  4. Keep Blowing fuse
    By just me in forum C5 Technical and Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-05-09, 08:53 AM
  5. blowing fuse
    By chevy6673 in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-12-07, 07:09 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •