$projecthp
  • C5 telescopic steering column problems
  • C5 telescopic steering column problems
  • C5 telescopic steering column problems
  • C5 telescopic steering column problems

Thanks Thanks:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Ivins, UT
    Posts
    5
    Corvette(s)
    2003 anniversary red conv
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default C5 telescopic steering column problems

    The motor does not run on my C5 2003 telescopic steering column. Iíve already run the soft resets but all I hear is a click. I then removed the drive cable from actuator and then the motor runs freely from the switch. I assume there is something stuck in the actuator, but Iím not sure. Does anyone have an exploded view of the steering column and actuator?
    Likes BklynBill liked this post

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Ivins, UT
    Posts
    5
    Corvette(s)
    2003 anniversary red conv
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    728f6ec9-d075-4bde-9c81-296be2b455f6-pnge4fbf6a6-818c-41c4-841c-582c99c2ce66-png
    I was able to find these images of the Telescopic drive mechanism. It appears to be attached to the steering column with male torx bolts, so I’ll need to buy some female torx sockets before I attempt to remove it.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Ivins, UT
    Posts
    5
    Corvette(s)
    2003 anniversary red conv
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    In my original post, I indicated that after removing the drive cable, the telescopic steering column motor runs freely from the switch. Actually, it only runs “out” freely, it will NOT run “in” freely from the switch.

    I then disconnected car power to motor and actuator and supplied an independent 12 volt source to the motor. The column then moved “in” and “out” freely by reversing the leads to the motor, so drive motor and actuator seem ok. The column switch also tested ok.

    I then pulled drivers seat, disconnected the car battery and found that black wire “B” in the Blue connector had no continuity through the connector. I repaired the connector for a good contact, but it did not fix the problem. The column will still NOT go “in” using the switch. I am now showing DTC SCM Code B2860H, whereas, it showed B2860HC before repairing the black wire in the Blue connector. Obviously my repair to the connector is good by no longer indicating “C” in the DTC code. I’m recharging the car battery now. Does anybody have other suggestions where to look?

Similar Threads

  1. Loud squawk in telescopic steering column
    By 2010corvette in forum C6 General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 05-11-19, 02:16 PM
  2. Help! C6 RPON37 (Tilt-telescopic steering column noise)
    By 2010corvette in forum C6 Technical and Performance
    Replies: 1
    Last Post: 01-03-14, 09:12 PM
  3. Help! Squeak/Squawk in the RPON37 telescopic steering column
    By 2010corvette in forum C6 General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 09-28-13, 02:53 PM
  4. Help! Squeak/Squawk/Squeal Telescopic Steering Column
    By 2010corvette in forum C6 Z06 Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-02-10, 07:09 PM
  5. Question: C6 Telescopic Steering Column Spacers ???
    By B/STOCK in forum C6 General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 10-15-09, 11:49 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •