• '94 LT1 running rich on left bank, intermittent code 43
  • '94 LT1 running rich on left bank, intermittent code 43
  • '94 LT1 running rich on left bank, intermittent code 43
  • '94 LT1 running rich on left bank, intermittent code 43

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Member formul8's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Chicago,IL
    Posts
    60
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default '94 LT1 running rich on left bank, intermittent code 43

    Right bank seems fine, left bank is VERY rich. Soot all over the exhaust tip and black cloud whenever I floor it.

    It has an intermittent code 43. It will run fine for a while, then struggles at idle and the CEL comes on and then idles fine again.

    It has new plugs, wires, Opti, knock sensors.

    I'm stumped.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Broken Arrow, OK
    Posts
    232
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    codr 43 shows to be the electronic spark control circuit module on my 90 FSM.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    south florida
    Posts
    403
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Quote Originally Posted by formul8 View Post
    Right bank seems fine, left bank is VERY rich. Soot all over the exhaust tip and black cloud whenever I floor it.

    It has an intermittent code 43. It will run fine for a while, then struggles at idle and the CEL comes on and then idles fine again.

    It has new plugs, wires, Opti, knock sensors.

    I'm stumped.
    The two issues may or may not be related, I have had a code 43 in my 93 and it caused no discernible change in the way it ran. I would start with some basics such as checking fuel pressure, also pull the vacuum line off your fuel pressure regulator and inspect it for raw fuel, also do a "sniff" test if you don't actually see fuel. If the regulator diaphragm is bad you should see or smell fuel at the vacuum line. It the pressure is at specification, see how long it takes to bleed off after turning the key off, a quick loss of pressure might indicate a leaking injector, good luck.

Similar Threads

  1. Car cranks but doesnt start
    By Deusxmachine in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 50
    Last Post: 08-14-09, 03:04 AM
  2. Help! Opti-Spark Testing??
    By Donne Trav in forum C4 General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 10-04-08, 12:24 PM
  3. Selective Ride Codes
    By Jayman in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 20
    Last Post: 07-31-06, 01:32 PM
  4. Active Handling/ABS Warning Light
    By sandmanmd in forum C5 Technical and Performance
    Replies: 12
    Last Post: 05-11-06, 10:32 PM
  5. LT1,LT4,LS1,LS6.... Whats the difference?
    By sscam69 in forum LT4 Forum
    Replies: 28
    Last Post: 04-29-06, 03:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •