$projecthp
  • C4 ZR1 Activation of Air Conditioning blows out new Alternators
  • C4 ZR1 Activation of Air Conditioning blows out new Alternators
  • C4 ZR1 Activation of Air Conditioning blows out new Alternators
  • C4 ZR1 Activation of Air Conditioning blows out new Alternators

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2019
    Location
    Piney Point, MD
    Posts
    1
    Corvette(s)
    1990 ZR1 Bright Red
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default C4 ZR1 Activation of Air Conditioning blows out new Alternators

    Had some alternator problems and lack of cool air coming out of vents when I would put on Air Conditioner system.

    Had Air Conditioner checked out, they added some dye and topped off system with proper freon. This was professionally completed at the same time I had a new 120 amp rebuilt alternator installed professionally.

    Now, as soon as I try to activate my Air Conditioning system my alternator blows up and we get no recharging back to battery. Replaced the alternator 3 times now and afraid to activate my A/C?

    Help! Has anybody had this problem and found a solution?

    Chuck The Frustrated ZR1 owner.
    Last edited by Chuck Shilling; 05-28-19 at 02:31 PM. Reason: typos

  2. #2
    Member Hot Rod Roy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mission Viejo CA
    Posts
    312
    Corvette(s)
    Yellow '84 Coupe
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    My first guess would be a bad compressor clutch or a bad secondary fan motor. Disconnect those, then watch your volt meter as you turn on your a/c. If the voltage drops significantly, turn off the a/c. It's something else. Time to see your a/c mechanic again.


  3. #3
    Member compyelc4's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Dayton, Ohio
    Posts
    521
    Corvette(s)
    '95 LT1 Coupe, Comp Yell; C6 Roadster, Vel Yell
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Chuck Shilling View Post
    Had some alternator problems and lack of cool air coming out of vents when I would put on Air Conditioner system.

    Had Air Conditioner checked out, they added some dye and topped off system with proper freon. This was professionally completed at the same time I had a new 120 amp rebuilt alternator installed professionally.

    Now, as soon as I try to activate my Air Conditioning system my alternator blows up and we get no recharging back to battery. Replaced the alternator 3 times now and afraid to activate my A/C?

    Help! Has anybody had this problem and found a solution?

    Chuck The Frustrated ZR1 owner.
    Chuck, did you get this problem resolved? When you say the alternator "blows up", do you mean the diodes blow and your dash volt reading goes to zero? ... and this is immediate? Amazing that you don't blow a safety fuse first.
    Ted

Similar Threads

  1. WOT activation switch for NOS
    By afree029 in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 0
    Last Post: 10-13-07, 10:33 PM
  2. Headlight Activation Switch (bottom of dash)
    By 1KULC7 in forum C1 & C2 General and Technical Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-05, 07:16 AM
  3. Bose Stereo Activation Code: What is it?
    By JC4 in forum C4 General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 01-08-05, 07:48 PM
  4. air conditioning only blows on feet
    By BlackCoupe96 in forum C4 General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-31-04, 07:58 PM
  5. Hi/Low Beam Simultaneous Activation Whodunit?
    By EricVonHa in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 7
    Last Post: 11-09-02, 10:49 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •