$projecthp
Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    petaluma california
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default 84 crossfire cuts out when warm

    Hi there I'm looking for help with a 84 crossfire. Misses when it warm on take off. Major hesitation only when warm like a vacume leak but not finding any with carb cleaner. When I smoke tested both IAC valves leaked out smoke this was when the car was off. Should they be closed at this point?

  2. #2
    Member Hot Rod Roy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mission Viejo CA
    Posts
    317
    Corvette(s)
    Yellow '84 Coupe
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    I'd suspect a vacuum leak, too. Are the many bolts around the top of your throttle body mounting plate tight? This is a common area for leaks. Since the IAC valves are stepper motors, I really doubt they close when you shut down the engine. They want to be at about the right spot when you re-start the engine.


  3. #3
    Member xfirez51's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Chicagoland
    Posts
    280
    Corvette(s)
    1992 Black Rose ZR-1
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    IACs will be positioned for startup, so yeah they'll be open. Check TBIs and the manifold top plate
    gaskets may need replacing depending on age and DON'T USE silicone sealer for gaskets.

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    petaluma california
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Got the vette running better. It was the computer. That and replaced the spark plug wires and some old vacume lines. Only thing now is my damn smog pump locked up yesterday so now I need a new one. Its like one thing after another with this car. Still fun to drive. Just wish I could find parts a little easier.

  5. #5
    Member xfirez51's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Chicagoland
    Posts
    280
    Corvette(s)
    1992 Black Rose ZR-1
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Quote Originally Posted by showtime76 View Post
    Got the vette running better. It was the computer. That and replaced the spark plug wires and some old vacume lines. Only thing now is my damn smog pump locked up yesterday so now I need a new one. Its like one thing after another with this car. Still fun to drive. Just wish I could find parts a little easier.

    Pull the the guts out of the smog pump and just run it as an idler.

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 01-17-12, 12:12 AM
  2. Congressman cuts through the bafflegab
    By 67HEAVEN in forum GM & Auto Industry News
    Replies: 6
    Last Post: 12-08-08, 01:22 PM
  3. '81 cuts out intermitently???
    By John Ulrich in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 6
    Last Post: 09-28-04, 09:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •