$projecthp
  • Electrical problems. Why ?! Why always electrical problems ?!!!
  • Electrical problems. Why ?! Why always electrical problems ?!!!
  • Electrical problems. Why ?! Why always electrical problems ?!!!
  • Electrical problems. Why ?! Why always electrical problems ?!!!

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    43
    Corvette(s)
    1980 Frost Beige Corvette
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Help Electrical problems. Why ?! Why always electrical problems ?!!!

    A few weeks back the heater blower stopped working in my 1980. Of course, first thing I did was check the fuse and, yep, it was blown. So I installed a nice new pretty green 30 amp and it blew immediately. Making sure it just wasn't a bad fuse I tried one more time and, Pow. It blew too. So somewhere there's a short, right? I tested the switch and it was fine. I inspected all the wiring I was able to access and it all appears to be in very good condition. Upon the suggestion of someone and since they're not expensive, I ordered a new blower motor. Thing is, when I removed the old one I found that it wasn't the original as I'd assumed. It had a manufacture date of 2001 on it so the previous owner must have replaced it. Being electrically ignorant the only other thing I could think to do it take the wire to the blower motor and connect it to the ground wire to the blower motor, turn on the power, turn on the blower switch then touch the two prongs where the fuse goes with my tester to see if the light comes on. Well it didn't. So . . . does anyone have any suggestions of anything else I could try to find out why this thing isn't working before I have to tear the entire dash apart to trace every inch of the wiring? Anything . . . ? Anyone . . . ?

  2. #2
    Moderator bill81vette's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Troy,NY
    Posts
    4,192
    Corvette(s)
    1981 dark blue metallic
    Post Thanks / Like
    Rides
    1

    Default

    Try hooking up from a battery that is separate from the Vette and see if it runs.
    If you have to take your battery out.

    Sent from my moto z3 using Tapatalk
    Bill and Gail...save the wave
    NCRS member 42415
    1981 St.Louis car #2735
    all matching numbers

    born Sept 18,1980
    Cruisefest 2008
    Cruisefestous 2009
    Cruisefest 2010
    Cruisefest 2011
    Cruisefest2012



    Without Trucks......
    You would be Hungry,Homeless and Naked!!!!!!



  3. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Columbus, OH
    Posts
    43
    Corvette(s)
    1980 Frost Beige Corvette
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Mmmmmmm . . . Bill, I don't quite understand how I'd do that.

  4. #4
    Moderator bill81vette's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Troy,NY
    Posts
    4,192
    Corvette(s)
    1981 dark blue metallic
    Post Thanks / Like
    Rides
    1

    Default

    if you have a spare battery,use a couple of jumper wires,to power your blower motor.
    or disconnect the battery in your vette or one of you cars and jumper the positive and negative sides.
    if the blower still works then your vette has a short in it.have you tried putting a fuse in while the blower motor is out,
    to see if it still blows???if it does,you may have to start tracing wires to find the short.
    good luck!!!!
    Bill and Gail...save the wave
    NCRS member 42415
    1981 St.Louis car #2735
    all matching numbers

    born Sept 18,1980
    Cruisefest 2008
    Cruisefestous 2009
    Cruisefest 2010
    Cruisefest 2011
    Cruisefest2012



    Without Trucks......
    You would be Hungry,Homeless and Naked!!!!!!



Similar Threads

  1. Help! Electrical problems! Why?! Why electrical problems ?!!!
    By yello80vette in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 4
    Last Post: 10-06-19, 08:58 AM
  2. Help! electrical problems ?????
    By hotrodgene in forum C5 Technical and Performance
    Replies: 3
    Last Post: 09-21-11, 01:04 PM
  3. '79 electrical problems
    By MacD-Vette in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 2
    Last Post: 07-19-10, 03:30 PM
  4. Electrical Problems
    By wackshow in forum L81 Vette Registry Forum
    Replies: 11
    Last Post: 01-10-09, 06:11 PM
  5. electrical problems
    By BubbleHead in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 4
    Last Post: 07-25-01, 10:27 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •