$projecthp
Results 1 to 6 of 6

Thread: 69 Wont Start

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2016
    Location
    Michigan
    Posts
    9
    Corvette(s)
    1969 LeMans Blue Coupe
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default 69 Wont Start

    Has very little crank power before click-click-click noise. Does not even help by jump start attempt. But battery reads 12.5 volts across terminals. Any ideas?

  2. #2
    Member Otter's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Maryland
    Posts
    416
    Corvette(s)
    2001 Z06
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Grounds or battery..Had same issue with an 89 i had, turned out to be the battery even tho it showed 13 volts. Get the battery load tested to see if that's the culprit.
    Likes Tom Bryant liked this post

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    S-NJ
    Posts
    304
    Corvette(s)
    93 Ruby Aniv roadster/6spd
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    The - cable from the batt is bolted to the rear cross member & exposed to the weather,you might want to check that.The 1 on my old 78 practically rotted away.
    Currently 93 Ruby 40th Anniversary Roadster/6 SPD

    Previous 58,68,70,76,78,85,90

  4. #4
    Member 68Roadster's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    1,040
    Corvette(s)
    '68 White Vert '05 Silverado SS
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    I'm with Wayback....
    Had same issue with my 68...even pulled starter to check it.
    Ended up being the battery ground at the frame

  5. #5
    Technical Writer for Internet & Print Media
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    CenCoast CA
    Posts
    11,937
    Corvette(s)
    71 04 12 19
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    At 12.5, the battery is a little low. Should be 12.6-12.8, depending on battery condition and when last charged.

    Check the cleanliness of the battery connections. Check that ground connection. Check the connection at the starter. Sometimes, there's a cable between the frame and the engine block. Check that, too.

  6. #6
    Member SR'71's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    93
    Corvette(s)
    1971 Vert 454 4 speed sidepipes
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Place your voltmeter + to the Battery neg. terminal. Place the voltmeter - to a good clean metal spot on the block. Crank the engine. Ideally the voltmeter should read zero volts. Current through the ground cable should produce zero volt drop if the cable and all connections are good
    Likes Tom Bryant liked this post

Similar Threads

  1. Wont start
    By retiredjumpmaster in forum C4 General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 11-02-07, 08:53 PM
  2. Wont start
    By Ethan in forum C4 General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 10-13-05, 04:21 PM
  3. Wont start when hot.
    By 1980corvettegibson in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-01-05, 03:47 PM
  4. Now She Wont Start!!!
    By Macgyver in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 35
    Last Post: 03-17-04, 04:10 PM
  5. 96' CE Wont start, HELP !!
    By billet 00 in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 16
    Last Post: 01-24-03, 09:16 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •