$projecthp
Thanks Thanks:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Southern Illinois
    Posts
    5
    Corvette(s)
    1981 red
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default Nothing electric works

    Iíve posted previously and really appreciate the feedback. With that said Iíll bring up one of many more problems.
    NOT WORKING:
    *door locks
    *wipers (all though there is a slight clicking sound behind passenger seat when moving switch up and down - maybe relay or something?)
    *cigarette lighter
    * water temp gauge (maybe sending unit?)
    *power antenna
    * driverís power seat

    WORKING:
    *power windows (barely)
    *radio
    *all other gauges
    *interior lights (activated by opening door)
    *head lights
    *turn signals
    *heater
    *A/C compressor kicks on but no cold air ( newer conversion to new Freon stuff but compressor looks new. Hopefully needs gas?)

    I mention all the stuff in hopes there might be a common fuse or ground or something that it would point to. The wipers right now are probably the most important to get working. Iíve checked the fuse and it looks fine. Beyond that I donít have the vaguest idea of what to do. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance.

  2. #2
    Administrator Mac's Avatar
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Ottawa, Canuckistan
    Posts
    5,474
    Corvette(s)
    1973 coupe L82 (gone as casualty of divorce)
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    When multiple systems are out, it's almost always a grounding issue since (theoretically) all grounds are common. That doesn't necessarily mean a single ground strap has failed; it could be more than one that is problematic. I suggest you go through and clean all of them up.

    Yeah, I know it's a PITA and time consuming but no-one promised you a rose garden.

    Mac
    Common sense is like deodorant. The folks who need it most never seem to use it and there's no polite way to tell them.


    Likes bill81vette, tnovot liked this post

  3. #3
    Moderator bill81vette's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Troy,NY
    Posts
    4,217
    Corvette(s)
    1981 dark blue metallic
    Post Thanks / Like
    Rides
    1

    Default

    Mac is right... check all of your grounds.Clean them up(wire brush,make sure there is no corrosion), and reinstall them and reseal them.(you buy at Napa or any good parts house).IF that doesn't work try replacing the fuse with new.
    Good Luck!!


    Sent from my XT1650 using Tapatalk
    Bill and Gail...save the wave
    NCRS member 42415
    1981 St.Louis car #2735
    all matching numbers

    born Sept 18,1980
    Cruisefest 2008
    Cruisefestous 2009
    Cruisefest 2010
    Cruisefest 2011
    Cruisefest2012



    Without Trucks......
    You would be Hungry,Homeless and Naked!!!!!!



  4. #4
    New Member
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    Southern Illinois
    Posts
    5
    Corvette(s)
    1981 red
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Deatonj View Post
    Iíve posted previously and really appreciate the feedback. With that said Iíll bring up one of many more problems.
    NOT WORKING:
    *door locks
    *wipers (all though there is a slight clicking sound behind passenger seat when moving switch up and down - maybe relay or something?)
    *cigarette lighter
    * water temp gauge (maybe sending unit?)
    *power antenna
    * driverís power seat

    WORKING:
    *power windows (barely)
    *radio
    *all other gauges
    *interior lights (activated by opening door)
    *head lights
    *turn signals
    *heater
    *A/C compressor kicks on but no cold air ( newer conversion to new Freon stuff but compressor looks new. Hopefully needs gas?)

    I mention all the stuff in hopes there might be a common fuse or ground or something that it would point to. The wipers right now are probably the most important to get working. Iíve checked the fuse and it looks fine. Beyond that I donít have the vaguest idea of what to do. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance.
    Thanks. Is there a wiring diagram or something that says where the different grounds and the system that is utilizing it are located. ( I think bad grammar there. Sorry)

  5. #5
    Moderator bill81vette's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Troy,NY
    Posts
    4,217
    Corvette(s)
    1981 dark blue metallic
    Post Thanks / Like
    Rides
    1

    Default

    Quote Originally Posted by Deatonj View Post
    Thanks. Is there a wiring diagram or something that says where the different grounds and the system that is utilizing it are located. ( I think bad grammar there. Sorry)
    Yes there are 2 if not 3-4 grounds.if you look down standing on the driver's side near the firewall, there's one in that area,there is another near the starter,and another underneath where the battery box is.all of them are on the frame. There are several wires together you will have to get underneath the Corvette to access them.do look around near the headlights and taillights as there may well be in that area as well.


    Sent from my XT1650 using Tapatalk
    Bill and Gail...save the wave
    NCRS member 42415
    1981 St.Louis car #2735
    all matching numbers

    born Sept 18,1980
    Cruisefest 2008
    Cruisefestous 2009
    Cruisefest 2010
    Cruisefest 2011
    Cruisefest2012



    Without Trucks......
    You would be Hungry,Homeless and Naked!!!!!!



  6. #6
    Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    S-NJ
    Posts
    394
    Corvette(s)
    93 Ruby Aniv roadster/6spd
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    For some reason my main neg cable to the frame was aluminum,I changed it over to copper.That was on the 78.
    Was thinking,behind the bottom left kick panel I seem to recall some grounds there also.When I removed the shifter console to install the Hurst shifter I recall a ground there.
    Last edited by Wayback; 04-06-18 at 09:41 AM.
    Currently 93 Ruby 40th Anniversary Roadster/6 SPD

    Previous 58,68,70,76,78,85,90

Similar Threads

  1. See if this works
    By feddy1 in forum Proving Grounds
    Replies: 1
    Last Post: 05-09-07, 04:23 PM
  2. Kill in the works??
    By Chrisr in forum Road-Kill Lounge
    Replies: 6
    Last Post: 09-21-05, 09:05 PM
  3. Little things to works on
    By Samauriwarrior in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 5
    Last Post: 09-03-05, 07:44 AM
  4. Very loose but works
    By British Bob in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 1
    Last Post: 12-02-02, 10:05 AM
  5. I did it, I did it, it works, it works!/Wipers
    By 69MyWay in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 3
    Last Post: 12-15-01, 04:15 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •