$projecthp
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    West Chester PA
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default Problems getting into gear at first

    I have a 1958 corvette 4 speed and at times I have trouble(after I have backed the car out of the garage) with respect to getting the car into 1st gear. When it finally cooperates, it runs smoothly, but it seems very temperamental. Could this be associated with cold weather, the age of the car, or any ideas or suggestions would be appreciated.

  2. #2
    Site Administrator Rob's Avatar
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    "Manchestah" NH
    Posts
    13,217
    Corvette(s)
    1990 ZR-1 - Bright Red / Black
    Post Thanks / Like
    Rides
    1

    Default

    Welcome to the Corvette Action Center!

    I'm going to move your post into the C1/C2 Forum for greater exposure...


    Rob Loszewski, Owner & Site Administrator
    Corvette Action Center
    Cadillac V-Net
    Cadillac XLR Net
    Torque About It
    Torque Network
    VetteTube
    NCRS Member #27792
    "Let your plans be dark and impenetrable as night, and when you move, fall like a thunderbolt." - Sun Tzu
    1990 Chevrolet Corvette ZR-1 , 350 Stock ZF 6-speed. Stock Bright Red

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Granbury, Tx
    Posts
    8
    Corvette(s)
    1961 Convertible/Hardtop
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Fred Anderson View Post
    I have a 1958 corvette 4 speed and at times I have trouble(after I have backed the car out of the garage) with respect to getting the car into 1st gear. When it finally cooperates, it runs smoothly, but it seems very temperamental. Could this be associated with cold weather, the age of the car, or any ideas or suggestions would be appreciated.
    If you have a Borg Warner T-10 tranny then that is a common issue. You need to adjust your reverse linkage lever per the ST-12 manual and verify that your clutch is adjusted correctly. Do a search on this forum since there have been several threads written about the same problem.

    Good luck
    Thanks Fred Anderson thanked for this post

Similar Threads

  1. Help! Muncie 1st gear problems
    By mystyphy in forum C1 & C2 General and Technical Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 07-02-09, 05:26 AM
  2. 1966 4 speed gear shift problems
    By fstblk66 in forum C1 & C2 General and Technical Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 04-16-05, 08:10 AM
  3. Speedo Problems - Gear/Cable?
    By Ludigdrums in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 5
    Last Post: 01-07-05, 01:25 AM
  4. Bronze headlight gear??? Is the gear my problem???
    By Steve92LT1 in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 8
    Last Post: 03-11-03, 09:45 PM
  5. 1st and 3rd Gear Down Shift Problems
    By Grizzly in forum C1 & C2 General and Technical Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 02-17-03, 04:28 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •