Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    2
    Corvette(s)
    1993 Ruby Red Anniversary
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default Bose Radio Issue

    Hi all, my 4oth anniversary has a few issues, mostly small but this one is related to my bose radio. When I turn it on a get a very very loud pitch squeel from one of my rear speakers, so loud I have to turn the radio off. Could this be a bad speaker? If anyone could help that would be great. Thanks, Frankie.

  2. #2
    surfer93
    Guest

    Default

    It is Bose, not Boise.. LOL

    It is most likely the amp gone bad, but the speakers rarely fail.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Jersey
    Posts
    2
    Corvette(s)
    1993 Ruby Red Anniversary
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Thanks. Are you refering to the radio itself or is there a separate amp, if so where is it? My next step is to disconnect the speaker and try it then. thanks again, Frankie.

  4. #4
    Boise Radio Issue Tuna's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Mustang, OK
    Posts
    3,626
    Corvette(s)
    '13 427 60th vert - CTS V Wagon(4-door Vette)
    Post Thanks / Like
    Rides
    1

    Default

    Each speaker enclosure has its own amp. Mid-America and others sell replacement amps. Just do a search for "Bose" and "amp" on the Mid-America site. They appear to be back in stock.

    In the meantime, you can disconnect the offending speaker to kill the loud noise.
    Tuna
    My Novels:
    Crossbow Revenge
    Alice Was Not Her Name
    Antiques To Die For
    HyperDeath

    Murder mysteries!


  5. #5
    surfer93
    Guest

    Default

    It is cheaper to send your amp to Dr Don's audio, they are in Texas and have a fast turn around.

  6. #6
    marcus
    Guest

    Default

    Absolutely send it to Doctor Don's !!! I sent mine, $75/lifetime warranty with higher-temperature-tolerant parts. Very fast turn-around, I had mine back from Texas (to Vermont) in only 4 days!

    Even if one amp is bad, send them both (rear or front). Chances are if one is fried, the other one has been put through the same treatment, and high temperature is an amp killer.

    Don't run the radio open-ended (without a speaker attached.)

  7. #7
    Registered User Edgar's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Seattle
    Posts
    39
    Corvette(s)
    1993 40th Anniversary Coupe
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Quote Originally Posted by Frankie Cadillac View Post
    Hi all, my 4oth anniversary has a few issues, mostly small but this one is related to my bose radio. When I turn it on a get a very very loud pitch squeel from one of my rear speakers, so loud I have to turn the radio off. Could this be a bad speaker? If anyone could help that would be great. Thanks, Frankie.
    I had a similar problem with my Bose system. I had the head unit fixed, the amp unit fixed and the speakers tested good but I could never get the thing to work. I finally just replaced the entire thing with a Jensen touch screen unit.

    In all fairness I did use a Chevy dealer and I don't know where he sent the units.

  8. #8
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Pine Mountain, GA
    Posts
    22
    Corvette(s)
    1993 C4 Anniversary Model /Black Rose is color
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Had the same squealing problem with my wife's '93 and it was the amplifier. Never could get the darn upholstry to stay in place after that. Also sent the "gold" head unit back to Bose and still have some problems. If I am not wrong the CD player should auto eject when the ignition switch is turned to off and it will not.

  9. #9
    Member LT4man's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    2,214
    Corvette(s)
    96 Collectors Edition LT4
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Quote Originally Posted by tideman7 View Post
    If I am not wrong the CD player should auto eject when the ignition switch is turned to off and it will not.
    I have owned a '92, '94 and '96 (all new). They all had the Delco Bose Gold Series Radio w/ Cassette and CD. All of mine did NOT eject the CD when the ignition was turned off.

    I believe yours is working correctly.

    Hope this helps!

    An attendee at all the CruiseFests including the one which never happened.


    Autosig (Shadow) A

  10. #10
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Pine Mountain, GA
    Posts
    22
    Corvette(s)
    1993 C4 Anniversary Model /Black Rose is color
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    My wife now stands down (pretty rare) says it might have been a different car. That brings up a different radio topic. I have read some posts that referred to human voice warning system. I can see that being tied to the radio but this '93 does not have that or someone disabled it I don't know. It is just that the warning chimes I remember did not sound as if it went through the radio as stated somewhere above when the guy discovered he had left a CD in the unit and it stopped the warnings. I have already checked and there is no CD stuck or otherwise. I played one of my CDs perfectly. I have read in my FSM that there is a tone generator on top or near the steering column and I assumed it had it's own speaker. Can anyone share any info you might have experienced?

  11. #11
    Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Pine Mountain, GA
    Posts
    22
    Corvette(s)
    1993 C4 Anniversary Model /Black Rose is color
    Post Thanks / Like
    Rides
    0

    Default

    Quick note. Sorry. It was a different thread and it was about warning chimes won't work.

Similar Threads

  1. Help! C6 Radio Issue
    By Abnsteel06vette in forum C6 Technical and Performance
    Replies: 4
    Last Post: 04-25-08, 08:33 PM
  2. Stock Bose Radio for the Birds!!!!!!!!!!!!!!!
    By kingman in forum C5 General Discussion
    Replies: 40
    Last Post: 09-05-07, 11:29 AM
  3. 1974 Delco Radio Question
    By Nobody Cares in forum C3 General Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 08-24-07, 08:56 AM
  4. Need some help w/'67 radio...
    By Eagle Flight in forum C1 & C2 General and Technical Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 05-31-06, 11:08 AM
  5. car wiil not start
    By blubulit in forum C5 General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 05-08-05, 07:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •