Corvette Action Center - The ultimate online hub of Corvette news and information! Click here to go to the Corvette Forums!


Supporting Vendors / Dealers - Supporting Membership - Advertising Information - Corvette Amazon Shop
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Torrance
    Posts
    9
    Corvette(s)
    2000 MY Roadster

    Default Replaced Altenator Still Problem

    Got a problem with Charging system.
    I had been hearing a noise from the alternator for a few days and yesterday the alternator went completely out lost all electrical to the interior gauges. about 20 miles from home in traffic (los Angeles always has traffic) car was still running presumably off the battery (5 year old Optima Red Top) but I only got another 10 miles before it gave out.

    Replaced the alternator and put the battery on charge. started it up and the voltage guage only reads about 10 volts. DIC reads 11.8 for battery while on the charger. Took the car in and AutoZone confirms new alternator only putting out 11.6 volts. Ordered 2nd alternator and installed it getting the same readings.
    Have I just damaged the Optima and this is the cause of the bad reading or....?

  2. #2
    Member LT4man's Avatar
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Chicago
    Posts
    2,388
    Corvette(s)
    96 Collectors Edition LT4

    Default

    Optima batteries need to be charged at a higher rate than other batteries. Instead of charging at 1-2 amps, Optimas need to be charged at 10 amps. Charge your battery at 10 amps for a 12-24 hour period.

    Then start Vette and see where your voltage readings are.

    AFTER CHARGING YOUR BATTERY, DON'T FORGET TO SAVE THE !


    An attendee at all the CruiseFests including the one which never happened.


    Autosig (Shadow) A

Similar Threads

  1. 94 a/c controller problem
    By copper_94 in forum C4 General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 09-28-09, 03:59 PM
  2. News: One problem down
    By John Robinson in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 4
    Last Post: 12-28-08, 08:32 AM
  3. 94 Lt1 C4 5.7-- Help Big Problem With Bogging Out Sputtering Jerking-
    By greek53 in forum C4 Technical and Performance
    Replies: 12
    Last Post: 05-14-07, 08:53 AM
  4. Antenna problem with 2000 vert
    By marathon26 in forum C5 General Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 11-14-04, 10:44 AM
  5. starting problem
    By mike025 in forum C3 Technical and Performance
    Replies: 7
    Last Post: 10-08-04, 11:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
CORVETTE is a registered trademark of the General Motors Corporation & Chevrolet Motor Division.  Neither Chevrolet Motor Division nor any subsidiaries of GM shall bear any responsibility for CorvetteActionCenter.com content, comments, or advertising. CorvetteActionCenter.com is independent from GM and is not affiliated with, sponsored or supported by GM.  Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended, or implied.  All Rights Reserved