Corvette Action Center - The ultimate online hub of Corvette news and information! Click here to go to the Corvette Forums!

Supporting Vendors / Dealers - Supporting Membership - Advertising Information - Corvette Amazon Shop
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Charlton, New York
    Posts
    93
    Corvette(s)
    2001 Pewter coupe

    Default Charging system fault

    Hello out there in C5 land,
    This morning when starting my '01 coupe, I got a "charging system fault" message on my DIC. I was running late for work and didn't have time to review the codes. I did notice however that the volt reading after the car started was in the 14.4-14.6 range. Is this within normal limits? It seems kind of high. Also, does anyone know what the volts should read with the key on before and just after start? I'm trying to determine weather it is my battery (it's the original Delco AGM) or if it is something else. I'm tempted just to buy a new battery (I'm leaning towards the new Die Hard Platinum AGM) since the battery is the original.

    Thanks for any advice,
    Dave

  2. #2
    DRTH VTR's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Boise, Idaho
    Posts
    4,416
    Corvette(s)
    2002 electron blue Z06

    Default

    I have had that warning upon occasion. I do not worry about it, as it will make itself apparent if it is a real problem. It might happen to me in 1 start out of 100.
    Save the Wave!

  3. #3
    Member DocOhm's Avatar
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Okla.
    Posts
    61
    Corvette(s)
    2001 Coupe QuickSilver A4

    Default

    I've had that problem a few times, each time I tighten the nuts on the battery and it quits for months. Then they loosen up again and I get the message again. Might check all your grounds too...
    Save the wave...
    Doc

  4. #4
    Member BobbyG's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Rehoboth, MA
    Posts
    156
    Corvette(s)
    2004 Z06 Millennium Yellow

    Default

    Quote Originally Posted by DRTH VTR View Post
    I have had that warning upon occasion. I do not worry about it, as it will make itself apparent if it is a real problem. It might happen to me in 1 start out of 100.
    I agree, I've had this happen to me occasionally too. It comes on for a second and disappears, no I'll affects so don't worry.

    Royal Purple Synchromax
    Royal Purple Max-Gear, AMSOIL 5W40 Synthetic, K&N 1007, CAGS Eliminator
    Politicians are like diapers, they both need to be changed for the same reason
    Bob

Similar Threads

  1. Active Handling/ABS Warning Light
    By sandmanmd in forum C5 Technical and Performance
    Replies: 12
    Last Post: 05-11-06, 10:32 PM
  2. LT1,LT4,LS1,LS6.... Whats the difference?
    By sscam69 in forum LT4 Forum
    Replies: 28
    Last Post: 04-29-06, 03:06 PM
  3. Charging system fault???
    By CeeFive in forum C5 Technical and Performance
    Replies: 7
    Last Post: 09-10-03, 12:49 PM
  4. C5 - Charging System Fault
    By wdfjunior in forum C5 Technical and Performance
    Replies: 1
    Last Post: 04-07-03, 08:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
© CORVETTE is a registered trademark of the General Motors Corporation & Chevrolet Motor Division.  Neither Chevrolet Motor Division nor any subsidiaries of GM© shall bear any responsibility for CorvetteActionCenter.com content, comments, or advertising. CorvetteActionCenter.com is independent from GM© and is not affiliated with, sponsored or supported by GM©.  Copyright/trademark/sales mark infringements are not intended, or implied.  All Rights Reserved